Nordamerika

Nordamerika är den tredje största kontintenten på jorden. Till största delen placerad mellan polcirkeln och kräftans vändkrets. Kontinenten är nästan helt omsluten av vatten, Stilla havet i väster och Atlanten i öster samt norra ishavet i norr och Karibiska havet i söder. Till Nordamerika räknas USA, Kanada och Mexico, men även Grönland.

Kanada och USA har liknande kulturer och liknande traditioner som ett resultat av att de båda länderna tidigare var brittiska kolonier. En gemensam kulturell och ekonomisk marknad har utvecklats mellan de båda länderna på grund av den starka ekonomiska och historiska band. Spansktalande Nordamerika har också ett gemensamt förflutet som före detta spanska kolonier. I Mexiko och de centralamerikanska länderna med Maya civilisation som bakgrund har traditioner över moderna gränser bevarats. Centralamerika och spansktalande Karibiska nationer har historiskt sett haft mer gemensamt på grund av geografiska närheten och det faktum att de vann självständighet från Spanien.

I Nordamerika hittar vi populära städer som New York City, Los Angeles och favoritstaden för alla som gillar casino - Las Vegas i USA, Reggaens hemstad Kingston på Jamaica, världens tredje största stad Mexico City, Kubas huvudstad Havana känd för sina cigarrer. I USA och Kanada finns flera världsberömda skidorter, inte minst Aspen där kändisarna samlas i backarna. Söder om USA finner vi de karibiska öarna med sina vita sandstränder och klarblåa vatten.

Här hittar du alla de bästa reseguiderna till Nordamerika samlade. Hittar du inte en reseguide till ditt resmål i listan nedan kan du navigera till resmålet direkt eller använda vår sökfunktion.

Reseguider till Nordamerika

Populäraste just nu i Nordamerika

 • New York

  The big apple. Ett av de populäraste resemålet för svenskar. Staden som har allt från shopping, nattliv, musikaler och berömda sevärdheter.
 • USA

  USA är ett mycket populärt resmål för oss svenskar med stora städer som New York, Los Angeles, Miami och San Francisco.
 • San Francisco

  San Francisco är en av världens mest populära internationella resmål. Känd för sina vackra vyer och sevärdheter inklusive Golden Gate-bron, Fisherman's Wharf, Alcatraz och de berömda spårvagnarna.
 • Kanada

  Kanada upptar den större delen av Nordamerika i norr och har landgränser mot USA i söder och den amerikanska staten Alaska till nordväst.
 • Calgary

  Calgary har förändrats betydligt sedan början staden snabbt började växa. Calgary är en modern kosmopolitisk stad som fortfarande har kvar mycket av sin traditionella kultur av hotellet salooner, västerländska barer, nattklubbar, fotboll och hockey. Staden är också känd för sin otroliga mångfald. Efter sin renässans på 1990-talet, blev Calgary också blivit ett centrum för den kanadensiska musikscenen.

Hitta reseguide i Nordamerika

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen