Kanada

Kanada upptar den större delen av Nordamerika i norr och har landgränser mot USA i söder och den amerikanska staten Alaska till nordväst. Kanada stränger sig från från Atlanten i öster till Stilla havet i väster, i norr ligger i Norra ishavet. Genom total yta (inklusive vatten) är Kanade det näst största landet i världen, efter Ryssland och största på kontinenten. Kanada har både engelska och franska som officiellt språk. Huvustaden är Ottowa och den största staden är Toronto.

Kanada är ett populärt resmål för skidåkare där några av de populäraste skidorterna är Whistler, Fernie Alpine Resort, Kicking Horse, Kimberley, Lake Louise, Marmot Basin, Mont Tremblant och Sunshine Village - Banff.
    
Kanada är en idealisk plats för en skidresa. Med tusentals kvadrat kilometer av bergskedjor, tillsammans med några av de mest imponerande och eftertraktade semesterorter i världen blir Kanada en skidresa för livet. För ett land med så idealiska förhållanden för en skidsemester har Kanada varit något sent in i skidindustrin. Sedan Calgary OS har Kanada varit en knutpunkt för internationella skidåkning. Nu ståtar Kanada med några av de livligaste semesterorter och bästa förutsättningarna i världen.

Här hittar du alla de bästa reseguiderna till Kanada samlade. Du kan även söka eller navigera dig till fler resmål om du söker en reseguide inom Nordamerika.

Resa till Kanada

Letar du flyg till Kanada finns det många bra sajter där du kan söka billiga både reguljära flyg och olika typer paketresor samt charterresor. På vår sida med researrangörer finns en lista med länkar till bra resesajter..

Reseguider till Kanada

I Kanada

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen