Calgary

Calgary har förändrats betydligt sedan början staden snabbt började växa. Calgary är en modern kosmopolitisk stad som fortfarande har kvar mycket av sin traditionella kultur av hotellet salooner, västerländska barer, nattklubbar, fotboll och hockey. Staden är också känd för sin otroliga mångfald.  Efter sin renässans på 1990-talet, blev Calgary också blivit ett centrum för den kanadensiska musikscenen. Som sådant är det som nämns av vissa som "Nashville i norr". Calgary är hem för en blomstrande musikscenen i många genrer, däribland metal, folkmusik, pop, rock, punk, indie, blues, jazz, hip-hop, elektronisk och land.

Calgary har även ett antal mångkulturella områden och har en av de största Chinatowns i Kanada, liksom en "Little Italy" i Bridgeland. Forest Lawn är ett av de mest varierande områdena i staden. Området runt 17 Avenue SE är också känt som International Avenue, hem för många etniska restauranger och butiker.

Närheten till Rocky Mountains har gjort Calgary till ett populärt resmål för vintersport. Inför vinter olympiaden 1988 byggdes ett antal större anläggningar för vinter sporter, bland annat Kanada Olympic Park för skidåkning, snowboard och rodel.

Under sommaren är Bow River mycket populärt bland flugfiskare. Golf är också en mycket populär aktivitet för bosatta i Calgary och regionen har ett stort antal banor.

Här hittar du alla de bästa reseguiderna till Calgary samlade. Du kan även söka eller navigera dig till fler resmål om du söker en reseguide inom Kanada.

Resa till Calgary

Letar du flyg till Calgary finns det många bra sajter där du kan söka billiga både reguljära flyg och olika typer paketresor samt charterresor. På vår sida med researrangörer finns en lista med länkar till bra resesajter.

Reseguider till Calgary

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen