Språkresor Storbritannien

Cambridge

Engelska blir med tiden en allt viktigare kunskap att ha, oberoende av ålder och karriär. Inom studier, på jobbet, under resan, framför datorn, i media, överallt tas det för givet att målgruppen kan läsa och förstå engelska. Vare sig man är ung och fortfarande i skolan, eller äldre och sedan länge färdigutbildad kan en språkkurs i engelska öka både språkkunskaperna men framförallt det språkliga självförtroendet. Engelska kurser i Storbritannien erbjuds för alla åldrar - här följer några tips på kurser och destinationer.

Storbritannien erbjuder en enorm mängd olika kurser, från vanliga språkkurser till kurser som kombinerar språkinlärning med till exempel matlagning eller surfing, eller kurser som avslutas med en officiell examen. För ungdomar från 13 år är kuststäderna Torbay och Brighton utmed sydkusten populärast då dessa städer erbjuder semesterkänsla med vackra stränder, strandpromenader och stora möjligheter till vattensporter, utöver språkundervisningen. Ungdomsresor varar oftast mellan 2 och 5 veckor och undervisningsnivån anpassas efter elevernas förmåga.

För vuxna språkresenärer som kommer för att studera engelska utomlands erbjuder Storbritannien mängder av destinationer av olika karaktär. Huvudstaden London är en självklar och mycket populär studieort. Med undervisning enbart på förmiddag eller eftermiddag ges mycket tid till egna upptäcksfärder runt om i staden och en språkresa kan på så sätt ge en fantastisk chans att bättre lära känna London.

Edinburgh

För dem som söker ett mindre sammanhang men ändå vill ha liv och rörelse kan Edinburgh rekommenderas. Denna vackert gråa stad har ett stort kulturellt utbud och med närheten till dramatisk natur utgör staden ett välkomnande besöksmål. Med kursstart året om kan man enkelt se till att förlägga studietiden under augusti och Edinburgh Festival, världens största konst och teater festival. Vill man ha klassiska resmål i England välj då Cambridge eller Oxford. Dessa medelstora universitetsstäder erbjuder kurser som varar mellan 2, upp till 48 veckor, beroende på hur lång till du vill spendera här, och hur långt du hoppas komma i din utbildning. Här kan man välja att avluta kursen med ett officiellt certifikat i engelska språkkunskaper, nödvändigt inför vidare studier utomlands.

En språkresa England kan på så vis vara ett steg i fortsatta studier, eller arbete, i ett engelskspråkigt land. Det kan också vara ett utmärkt sätt att spendera en aktiv semester och lära känna detta både traditionella och moderna land på nära håll. Andra destinationer som erbjuder språkundervisning för utländska studerande är Liverpool, Manchester, York, Bath, Bristol, Bournemouth, Worthing and Hastings.

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen