Europa

Europa är världens 6:e största kontinent och omfattar 47 länder och en del territorier. Den europeiska kontinenten är skild från Asien med Ryssland är Uralbergen och Kaspiska havet och Svarta havet. Europas högsta punkt ligger strax norr om Georgiens gräns mot Ryssland och är berget Elbrus på 4741 meter över havet.

En av fördelarna med att resa till länder i Europa är det miljövänligare alternativet att ta tåget istället för flyget. Med InterRail är det enkelt att resa mellan Europas alla hörn. Läs gärna mer på om SJs webbsida om InterRail 30 länder deltar i InterRail-sammarbetet och det finns flera olika typer av kort beroende på hur lång period ni är intresserade av att resa under.

För den som vill resa snabbare men ändå inte lägga en förmögenhet på resan finns många lågprisflyg till de flesta storstäder i Europa.

För den som letar efter billigt boende i Europa rekommenderas övernattning på vandrarhem. På Svenska Turistföreningens webbsida hittar du en söktjänst för vandrarhem utomlands.

Mellan 22 av Europas länder finns inte längre någon gränskontroll tack vare Schengenavtalet. Dessa länder är följande Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. Det rekommenderas ändå att resa med ett giltigt pass för att kunna styrka sin identitet då det kan förekomma kontroller vid landsgränserna.

Här hittar du alla de bästa reseguiderna till Europa samlade. Hittar du inte en reseguide till ditt resmål i listan nedan kan du navigera till resmålet direkt eller använda vår sökfunktion.

Reseguider till Europa

Populäraste just nu i Europa

Hitta reseguide i Europa

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen